Newsletter

Nadchodzące wydarzenia

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.
media/k2/items/cache/6a3568ec75354456ab1e6b6fc1540ba0_S.jpg
A więc jest, "Opowieści dziwnej treści" Kartmana wjechały. Posłuchajcie,oceńcie, napiszcie opinię, ...

Kartman - Opowieści dziwnej treści (PREMIERA)

Published:01 Sie 2014
2839 hits
media/k2/items/cache/bc61c35998920c79a57e03ad91265e8b_S.jpg
W Szczecinie mamy pewnego zawodnika, który idzie trochę inną ścieżką rapu.Czy jego debiutancka LP ...

Kartman - Premiera płyty już 1.08!

Published:31 Lip 2014
2768 hits
media/k2/items/cache/64f7b8990be2d94add5152c155ac4915_S.jpg
Sprawdźcie fotorelację z SZN HIP HOP JAMu organizowanego przez ekipę The Truekings! LINK DO ...

FOTORELACJA The Truekings "Till I Die" SZN HIP HOP JAM

Published:01 Lip 2014
3624 hits
media/k2/items/cache/73c564de315ae81db9aaa50a11f02581_S.jpg
Zapraszamy do sprawdzenia trzeciej części kawałka Styl Nad Style, która zapowiada nadchodzący album ...

Tony Jazzu ft. Sobota - Styl Nad Style 3 (MP3)

Published:18 Cze 2014
3072 hits
media/k2/items/cache/391d45802a606be64095bd7b66c67316_S.jpg
Magazyn VAIB - 04(08) / Maj 2014Wersja online: http://bit.ly/vaib-majWersje PDF: ...

Ósme wydanie magazynu VAIB!

Published:02 Cze 2014
3286 hits
media/k2/items/cache/dca6745fdbb9da5b038270324f6ced2f_S.jpg
Kliknij na artystę, aby obejrzeć fotorelacjęSOBOTA VNM Ten Typ Mes ...

FOTORELACJA Juwenalia 2014

Published:30 Maj 2014
3088 hits
media/k2/items/cache/71601b6fd7fc74a9f4eea8e6c1b43d35_S.jpg
Pomorze Zachodnie przyczyniło się do organizacji tegorocznej imprezy pn. "ROZPOCZĘCIE SEZONU ...

Rozpoczęcie sezonu turystycznego Drawno 2014 - SOBOTA, PMM, ...

Published:29 Maj 2014
5796 hits

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
media/k2/items/cache/ccbca3752adf58a776d876d7a7de9edc_S.jpg
D.e.k.o - Czyli Andrzej „Deko" Junkiert to raper, wokalista, producent muzyczny. Twórca ...

D.e.k.o

Published:05 Sie 2014
1799 hits
media/k2/items/cache/6a3568ec75354456ab1e6b6fc1540ba0_S.jpg
A więc jest, "Opowieści dziwnej treści" Kartmana wjechały. Posłuchajcie,oceńcie, napiszcie opinię, ...

Kartman - Opowieści dziwnej treści (PREMIERA)

Published:01 Sie 2014
2839 hits
media/k2/items/cache/bc61c35998920c79a57e03ad91265e8b_S.jpg
W Szczecinie mamy pewnego zawodnika, który idzie trochę inną ścieżką rapu.Czy jego debiutancka LP ...

Kartman - Premiera płyty już 1.08!

Published:31 Lip 2014
2768 hits
media/k2/items/cache/64f7b8990be2d94add5152c155ac4915_S.jpg
Sprawdźcie fotorelację z SZN HIP HOP JAMu organizowanego przez ekipę The Truekings! LINK DO ...

FOTORELACJA The Truekings "Till I Die" SZN HIP HOP JAM

Published:01 Lip 2014
3624 hits
media/k2/items/cache/73c564de315ae81db9aaa50a11f02581_S.jpg
Zapraszamy do sprawdzenia trzeciej części kawałka Styl Nad Style, która zapowiada nadchodzący album ...

Tony Jazzu ft. Sobota - Styl Nad Style 3 (MP3)

Published:18 Cze 2014
3072 hits
media/k2/items/cache/391d45802a606be64095bd7b66c67316_S.jpg
Magazyn VAIB - 04(08) / Maj 2014Wersja online: http://bit.ly/vaib-majWersje PDF: ...

Ósme wydanie magazynu VAIB!

Published:02 Cze 2014
3286 hits
media/k2/items/cache/dca6745fdbb9da5b038270324f6ced2f_S.jpg
Kliknij na artystę, aby obejrzeć fotorelacjęSOBOTA VNM Ten Typ Mes ...

FOTORELACJA Juwenalia 2014

Published:30 Maj 2014
3088 hits

Zapraszamy do sprawdzenia trzeciej części kawałka Styl Nad Style, która zapowiada nadchodzący album Tony Jazzu "W cenie sztuki".

Gościnnie na tracku udzielił się nie kto inny jak S.O.B.!

 

Przypomnijcie sobie też poprzednią część tego klasyka!

Czytaj dalej...

Tak jak Liroy dla Kielc, Kaliber dla Katowic, czy też Thinkadelic dla Łodzi, tak samo Szczecin swój hip-hopowy początek zawdzięcza grupie Snuz. W skład zespołu wchodzili Joanna “Aha” Tyszkiewicz, Dj Twister, Sobota, Tony Jazzu, Emma Cuk oraz Kali. Debiutancki album zespołu zatytułowany “Razem” ukazał się w 1999 roku za sprawą wytwórni S.P. Records i został nominowany do nagrody Fryderyka. Druga płyta zespołu zatytułowana “Towar to sprawdzony maksymalnie czysty” ujrzała światło dzienne rok później, tym razem pod skrzydłami wytwórni R.R.X.

Pomimo, iż żadna z płyt zespołu nie odniosła wielkiego komercyjnego sukcesu, skład ten bez wątpienia uznawany jest za podwaliny szczecińskiego rapu. Snuz był pierwszym hip-hopowym zespołem ze Szczecina mającym legalne wydawnictwo na półkach sklepowych. Ponadto większość członków grupy po rozpacie zespołu wciaż uczestniczy czynnie w scenie hip-hopowej po dziś dzień. Aha udzielała się na scenie w kontekście solowym, a najbardziej wyrazistym tego momentem był występ na mixtapie Dj’a Decks’a w utworze “Zła dziewczyna”. Od 1995 roku prowadzi również w Polskim Radiu Szczecin audycję Wudoo promującą kulturę hip-hop. Dj Twister po dzień dzisiejszy jest grającym imprezy oraz wypuszczającym mixtapy Djem. Sobota wydał trzy solowe albumy, podobnie jak Tony Jazzu, który wciąż wydaje płyty oraz mixtapy swojej produkcji. Warto również napomnieć, iż to właśnie na płytach Snuz debiutowali oficjalnie Wini oraz Głowa (PMM).

W 2010 roku miałem okazję przeprowadzić krótką rozmowę z Joanną Tyszkiewicz, której to zapis możecie przeczytać poniżej:

http://karimkoszmar.wordpress.com/2014/02/03/ludzie-z-przeszlosci-spaceruja-po-mojej-glowie/

źródło: http://karimkoszmar.wordpress.com/

Czytaj dalej...

Tony Jazzu - Jeszcze jeden raz (AUDIO)

Dział: Muzyka
niedziela, 05 styczeń 2014

Zapraszamy do sprawdzenia nowego tracku od Tonego Jazzu.

W związku z osiągnięciem 15.000 fanów na www.facebook.pl/TonyJazzu 
obiecałem przy 20 udostępnieniach postu wrzucić nowy kawałek. Jest to produkcja mixtape'owa, jeśli post osiągnie 100 udostępnień do końca stycznia nagram mixtape w podobnym klimacie. Poniżej link do Posta, którego należy udostępniać.

https://www.facebook.com/TonyJazzu/po...


www.tonyjazzu.pl


Podkład: Bro Safari & UFO - Drama
Rap: Tony Jazzu
Zdjęcie: Paweł Weręgowski
Grafika: DUGI

Czytaj dalej...

Mores RSH*

Dział: Projekty
środa, 09 październik 2013

Zapraszamy na profil Mores RSH na myspace.com, gdzie można odsłuchać całą płytę "Słowo droższe od złota".

http://www.myspace.com/moresrsh

 

Czytaj dalej...

SNUZ - Razem

Dział: Baza płyt
piątek, 04 październik 2013

1. "Upalne lato miejskie" (gościnnie: Jola Szczepaniak)
2. "A Co Ho?"
3. "Stylowanie"
4. "Inne historie"
5. "Respektuj"
6. "Wiatr w ciemnościach" (gościnnie: Grzegorz Jabloński, Natasza Kurek)
7. "Ludzie z przeszłości"
8. "Fazy" (gościnnie: Wini)
9. "Marcello"
10. "XXX"
11. "Pieniądze" (gościnnie: Wini)
12. "I jeszcze raz"
13. "Prawda" (gościnnie: Jola Szczepaniak)
14. "Razem-Sir" (gościnnie: Jola Szczepaniak, Łukasz Górewicz)

Czytaj dalej...

SNUZ/eSeNUZet*

Dział: Projekty
piątek, 04 październik 2013

Aha T | Kali | Macuk | Tony Jazzu | Sobota | DJ Twister

Grupa powstała w 1994 roku Szczecinie na kanwie formacji PJL. W skład wchodzili wówczas Joanna "Aha" Tyszkiewicz, Paweł "Kali" Kaliszewski i Marcin "Emma Cuk" Macuk. Po dołączeniu do grupy Sebastiana "Seba/Tony Jazzu" Kuchcińskiego muzycy przyjęli nazwę Snuz. Skład uzupełnił ponadto DJ – Grzegorz "Twister" Czerkasow, który zadebiutował w audycji radiowej WuDoo, prowadzonej przez Tyszkiewicz.

Pierwsze nagrania zostały zarejestrowane w studiach Cytrus i Kakadu oraz w domu Macuk, który pełnił funkcję producenta. Zespół zadebiutował w 1997 roku utworem "Inne historie", który ukazał się na składance Wspólna scena. Kolejny utwór Snuz – "I jeszcze raz..." został wydany także na kompilacji pt. Znasz zasady[3]. Oba wydawnictw ukazały się nakładem firmy R.R.X. Następnie formacja wystąpiła na albumie producenckim DJ 600V pt. Produkcja hip-hop gdzie zaprezentowała się w utworze "Ludzie z przeszłości".

18 stycznia 1999 roku nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album formacji pt. Razem. Materiał poprzedził wydany w grudniu 1998 roku singel do utworu "Wiatr w ciemnościach"[6]. Kompozycja ciszyła się znaczną popularnością w Polsce, dotarła do 2. miejsca Szczecińskiej Listy Przebojów Polskiego Radia, była także emitowana przez komercyjne rozgłośnie radiowe. Gościnnie na płycie wystąpili Jola Szczepaniak, Wini, Natasza Kurek, Grzegorz Jabłoński oraz Łukasz Górewicz. Debiut przyniósł grupy także nominację do nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka w kategorii "najlepszy album rap/hip-hop". W międzyczasie na kompilacji Uwaga ostre kobiety został wydany utwór Snuz pt. "Prawda". Tego samego roku grupa gościła także na płytach: O$ki – Kompilacja, Parafun – Jedna siła jeden cel oraz Wiele C.T. – Owoce miasta.

Po wydaniu płyty skład opuścił Kaliszewski, którego zastąpił Michał "Sobota" Sobolewski. Zmianie ulegała także nazwa zespołu na eSeNUZet. W nowym składzie powstał kolejny album. Druga płyta pt. Towar to sprawdzony maksymalnie czysty ukazała się 22 maja 2000 roku nakładem firmy R.R.X.. Gościnnie w nagraniach wzięli udział m.in. Uqad Sqad, Głowa, Wini, Jola Szczepaniak i Grzegorz Jabłoński, a także były cżłonek grupy Paweł "Kali" Kaliszewski. Z kolei produkcji nagrań poza Macukiem podjęli się O$ka, Tede, Seba, DJ 600V oraz Oreu. Następnie na wydanej 9 sierpnia tego samego roku na kompilacji Pokaż walory znalazły się dwa utwory grupy: "Lato w mieście część 2" oraz "Wiara". Z końcem roku 2000 zespół w wyniku wewnętrznych nieporozumień został rozwiązany.

za: wikipedia.pl

Dyskografia

  • 1999 - Razem
  • 2000 - Towar to sprawdzony maksymalnie czysty
Czytaj dalej...

Tony Jazzu

Dział: Raperzy
środa, 02 październik 2013

Teledyski | Fanpage

Biografia

Rapuje od 1993 roku, dj'ką zajmuje się od 92' organizował imprezy hiphopowe prowadził jamy, jeździł po kraju. w 1998 razem z Kalim, Twisterem, Ahą T. założyli sqad SNUZ, z którym nagrali płytę RAZEM, roku później do sqadu dołączył Sobota i nagrali płytę eSeNUZet - TOWAR TO SPRAWDZONY MAKSYMALNIE CZYSTY. w 2004 otworzył swoje studio nagraniowe, aby w 2005 roku wydać swoją pierwszą producencką EPkę MORES RSH sŁowo droŻsze od zŁota. w 2007 roku razem z Wini (STOPROCENT), Sagem i Sobotą zaczęli nagrywać materiał, który udostępniany był na stronie ogarnijsie.pl. Do ekipy dołączyła RENA.

W październiku 2010 roku wypuścił swoje pierwsze SOLO pt. TONY JAZZU "DLA KAŻDEGO"

Na początku 2011 roku TONY JAZZU usamodzielnił swoje działania odłączając się od ekipy STOPRO RAP / OGARNIJSIE.

Pod koniec stycznia 2011 TONY JAZZU wydał swój mixtape "Świat już nie będzie taki sam".

 

Dyskografia

  • Zespołowo:

1999 - SNUZ - Razem

2000 - esenuzet - Towar to sprawdzony maksymalnie czysty

2006 - Mores RSH - Słowo droższe od złota

2007 - Spółdzielnia - Mixtape 1: Tony Jazzu

2007 - Spółdzielnia - Mixtape 2: DJ Twister

2008 - Spółdzielnia - Mixtape 3: DJ Feel-X

  • Solo:

2010 - Dla każdego

2011 - Świat już nie będzie taki sam (mixtape)

  • Gościnne zwrotki:

2007 - 4P/Onil (Zorganizowana grupa rapowa) -Sztorm (ft. Głowa, Tony Jazzu, Sobota)

2010 - 4P (Zły/Dobry chłopak) - Trzymaj dystans (ft. Tony Jazzu)

2010 - Sage (Hardcore Dealin' Department) - Teraz Polska (ft. Rena, Tony Jazzu)

2010 - Sage (Hardcore Dealin' Department) - Problem (ft. Sobota, Tony Jazzu)

2011 - Macca Squad (Maccaradża mówi dość) (Tym kim są" feat. Tony Jazzu)

2011 - Planet (Sygnał) - Patrz jak gasną (ft. Tymi, Tony Jazzu)

2011 - Rena (Mój monopol) - To pierdolone życie (ft. Tony Jazzu)

2012 - Bogu Bogdan (Wdech i wydech) - Cały czas prawdziwi (ft. Gierba, Roka, Tony Jazzu)

2012 - The Analogs (Xlll. Ballady Czasu Upadku) - Wandale (Tony Jazzu)

Czytaj dalej...

Mores RSH - Słowo droższe od złota

Dział: Baza płyt
wtorek, 01 październik 2013

 

01. mores rsh 

02. styl nad style 2 

03. młode pokolenie 

04. nie ma takiej możliwości 

05. kraina 

06. nie dla was 

07. kasa kasa 

08. nie mów mi 

09. dla moich ludzi 

Czytaj dalej...

Tony Jazzu - Świat już nie będzie taki sam

Dział: Baza płyt
wtorek, 01 październik 2013

 

01 Miasto Szczecin (Ja Rule - New York instrumental)

02 Egzekutor ft. BRADDU (BG - Back to the money instrumental)

03 Kolor (Sean Kingston ft. The Game - Color instrumental)

04 Niech ktoś dzwoni już na psy ft. Projekt Nasłuch (RDI, ORZEU) (Wyclef Jean ft. Mary J. Blige - 911 instrumental)

05 Fundament (XZIBIT - The Foundation instrumental)

06 Hej kotku (LL COOL J - Hey Lover instrumental)

07 Lubię szybko ft. BRADDU, CEKS, RENA (GLICH MOB instrumental)

08 Moja kadencja ft. CEKS (Metaform - Barbie Doll instrumental)

09 O nie! ft. SAGE (Mos Def Pharoahe Monch Nate Dogg - Oh no! instrumental)

10 Ona cię nie kocha ft. CEKS, RENA (GLICH MOB instrumetnal)

11 Brenda miała dziecko (2 Pac - Brenda's got a Baby instrumental)

12 Reprezentuję ft. PINO, CICHY (Big Punisher - TWINZ instrumental)

13 Nieuchwytna jak wiatr (Lumidee Ft. Tony Sunshine - Shes Like The Wind instrumental)

14 Na bank (Lil Bow Wow - Bow Wow (Thats My Name) instrumental)

15 Nierozerwalni (50 Cent - Candy Shop instrumental)

16 Jej dupsko ciągle (Eminem - Ass like that instrumental)

17 Hit i haj (B-Real, Busta Rhymes, Coolio, LL Cool J & Method Man - Hit 'Em High (The Monstar's Anthem) instrumental )

18 Właśnie tak to robie (Montell Jordan - This Is How We Do It instrumental)

Czytaj dalej...