Newsletter

Nadchodzące wydarzenia

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Tony Jazzu

  • Dział: Raperzy
  • środa, Paź 02 2013
  • (0 głosów)
wielkość czcionki Zmniejsz czcionkę Powiększ czcionkę
Wydrukuj

Teledyski | Fanpage

Biografia

Rapuje od 1993 roku, dj'ką zajmuje się od 92' organizował imprezy hiphopowe prowadził jamy, jeździł po kraju. w 1998 razem z Kalim, Twisterem, Ahą T. założyli sqad SNUZ, z którym nagrali płytę RAZEM, roku później do sqadu dołączył Sobota i nagrali płytę eSeNUZet - TOWAR TO SPRAWDZONY MAKSYMALNIE CZYSTY. w 2004 otworzył swoje studio nagraniowe, aby w 2005 roku wydać swoją pierwszą producencką EPkę MORES RSH sŁowo droŻsze od zŁota. w 2007 roku razem z Wini (STOPROCENT), Sagem i Sobotą zaczęli nagrywać materiał, który udostępniany był na stronie ogarnijsie.pl. Do ekipy dołączyła RENA.

W październiku 2010 roku wypuścił swoje pierwsze SOLO pt. TONY JAZZU "DLA KAŻDEGO"

Na początku 2011 roku TONY JAZZU usamodzielnił swoje działania odłączając się od ekipy STOPRO RAP / OGARNIJSIE.

Pod koniec stycznia 2011 TONY JAZZU wydał swój mixtape "Świat już nie będzie taki sam".

 

Dyskografia

  • Zespołowo:

1999 - SNUZ - Razem

2000 - esenuzet - Towar to sprawdzony maksymalnie czysty

2006 - Mores RSH - Słowo droższe od złota

2007 - Spółdzielnia - Mixtape 1: Tony Jazzu

2007 - Spółdzielnia - Mixtape 2: DJ Twister

2008 - Spółdzielnia - Mixtape 3: DJ Feel-X

  • Solo:

2010 - Dla każdego

2011 - Świat już nie będzie taki sam (mixtape)

  • Gościnne zwrotki:

2007 - 4P/Onil (Zorganizowana grupa rapowa) -Sztorm (ft. Głowa, Tony Jazzu, Sobota)

2010 - 4P (Zły/Dobry chłopak) - Trzymaj dystans (ft. Tony Jazzu)

2010 - Sage (Hardcore Dealin' Department) - Teraz Polska (ft. Rena, Tony Jazzu)

2010 - Sage (Hardcore Dealin' Department) - Problem (ft. Sobota, Tony Jazzu)

2011 - Macca Squad (Maccaradża mówi dość) (Tym kim są" feat. Tony Jazzu)

2011 - Planet (Sygnał) - Patrz jak gasną (ft. Tymi, Tony Jazzu)

2011 - Rena (Mój monopol) - To pierdolone życie (ft. Tony Jazzu)

2012 - Bogu Bogdan (Wdech i wydech) - Cały czas prawdziwi (ft. Gierba, Roka, Tony Jazzu)

2012 - The Analogs (Xlll. Ballady Czasu Upadku) - Wandale (Tony Jazzu)

Więcej w tej kategorii: « Sobota Łona »